Раннє виявлення онкохвороби підвищує шанси на успішне лікування

Тиждень боротьби з раком, який Житомирський обласний онкодиспансер проводив з 5 по 11 лютого, завершуємо інформуванням про безоплатні дослідження для раннього виявлення онкозахворювання.

Якщо вас нічого не турбує – це не означає, що в організмі не відбувається ніяких серйозних змін. Існує група дуже небезпечних захворювань – злоякісні новоутворення, які страшні тим, що виникають і ростуть непомітно і дають про себе знати вже на тій стадії, коли допомогти хворому вже не в змозі жоден з існуючих на сьогоднішній день методів лікування.

У Житомирській області минулого року понад 4 тис. жителів дізнались про онкологічний діагноз. У майже 20% пацієнтів новоутворення було виявлено на останніх стадіях захворювання, коли хвороба вже важко піддається лікуванню і не гарантується позитивного результату.

Тому для успішного лікування онкопатологій важливу роль відіграє їх раннє виявлення. Чим швидше пацієнт повідомить про свої симптоми лікарю, тим швидше можна буде почати вирішувати проблему, тим ефективніше буде лікування.

«Щоби новоутворення не встигло перерости в злоякісне захворювання, треба регулярно здійснювати профілактичні відвідування лікаря. Особливо, коли помітили якісь негативні зміни у своєму організмі. Важливо пам’ятати, що при виявленні патологій на ранніх стадіях понад 90% онкологічних захворювань виліковні, і людина має шанс на тривале життя після лікування», — розповів директор Житомирського онкодиспансеру Ігор Сабадаш.

У Житомирському онкодиспансері в рамках Програми медичних гарантій можна пройти шість безкоштовних досліджень, що дозволяють виявити онкологію на ранніх стадіях:

– мамографія — обстеження молочних залоз;

– гістероскопія — обстеження матки;

– езофагогастродуоденоскопія (гастроскопія) — обстеження стравоходу і шлунка;

– колоноскопія — обстеження товстого кишківника;

– цистоскопія — обстеження сечового міхура;

– бронхоскопія — обстеження трахеї та бронхів.

Під час проведення обстежень у Житомирському онкодиспансері пацієнтам безоплатно гарантується: консультація лікаря; безпосередньо дослідження, аналіз і опис результатів; місцева або загальна анестезія під час проведення гістероскопії, бронхоскопії, езофагогастродуоденоскопії, колоноскопії та цистоскопії.

Щоби безоплатно пройти дослідження у Житомирському обласному онкодиспансері, необхідно мати направлення від сімейного лікаря, з яким укладена декларація, або направлення лікуючого лікаря.

Бережіть своє здоров’я!