Обстеження на патологію молочних залоз у Житомирському онкодиспансері стало більш комфортним і доступним

У Житомирському онкологічному диспансері жінкам з Житомирської області пропонують пройти обстеження молочних залоз на сучасному обладнанні, щоби бути впевненою у своєму здоров’ї.

Адже рак молочних залоз – найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок, тому вкрай важливо регулярно відвідувати лікаря і проходити обстеження.

«Будь-яка жінка, старша 35-ти років, повинна обстежуватися на мамографі. Патології молочної залози – на першому місці серед онкологічних захворювань, – пояснив директор закладу Ігор Сабадаш. – Тож жінки мають взяти за правило – проходити мамографію».

Колектив онкодиспансеру докладає максимум зусиль, аби створити якісні та комфортні умови для проходження обстежень.

«Ми закупили сучасне діагностичне обладнання для обстеження молочних залоз. Зокрема це інноваційна система обстеження молочних залоз Braster PRO, в основі якої лежить метод контактної термографії. Дана система дозволяє виявити термальні порушення за допомогою контактного термографа. Обстеження на такому апараті безболісне і безпечне, воно не несе променевого навантаження», – розповів Ігор Сабадаш.

Також в закладі функціонує новий сучасний цифровий 3D – мамограф. Це міні-комп’ютерний – томограф, який виявляє патологію розмірами декілька міліметрів. Величезна перевага 3D-мамографії — можливість позрізово обстежити молочну залозу і виявити найменші відхилення від норми. До того ж, в апарат вбудовані спеціальні фільтри, які захищають здоров’я жінки, адже немає негативного впливу рентгенівського випромінювання.

«Важливо пам’ятати, що при виявленні патологій на ранніх стадіях майже 100% онкологічних захворювань виліковні. Обидва апарати дають змогу виявити недугу на початковій стадії. Найголовніше, щоби жінки вчасно звертались до лікарів. Адже з віком збільшується ризик появи раку молочної залози», – наголошує керівник закладу.

У Житомирській області щорічно виявляється майже 400 випадків захворювання на рак молочної залози, з яких більше третини випадків уже у занедбаній стадії.

Зазначимо, що обстеження на патологію молочних залоз роблять висококваліфіковані лікарі за попереднім записом та за наявності електронного направлення.

Записатись можна записатися за телефонами: (0412) 43-82-92; (068) 98-77-834 або онлайн на сайті КНП «Житомирський облонкодиспансер».

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВ’Я!